Cybercriminaliteit eLearning
De MKB Cybertraining helpt professionals cyberdreigingen zoals ransomware en phishing te herkennen en te voorkomen door middel van praktische preventiemaatregelen en gedragsrichtlijnen. Deelnemers volgen een gepersonaliseerd e-learningtraject, inclusief kennistesten en een certificaat, en krijgen ondersteuning via een 24/7 AI-chatbot. Na de training zijn zij beter voorbereid op cyberaanvallen, kunnen zij verdachte activiteiten herkennen en dragen zij actief bij aan digitale veiligheid binnen hun organisatie.
Overview
De MKB Cybertraining biedt mensen een sterke awareness- training als het gaat om cybercriminaliteit. Deelnemers leren over specifieke dreigingen (zoals ransomware en phishing) maar ook over de preventiemaatregelen (zoals back-ups) en gedragsmaatregelen en de marketing-specifieke risicoprofielen. Na de training zijn deelnemers bewust van hun eigen rol ik de keten van veiligheid en handelingsbekwaam in geval van verdachte activiteiten of cyberaanvallen, zowel op hun werk als ook thuis.
Wat houdt de training in?
De training bestaat uit de volgende onderdelen:
- Een assessment-tool baseert op basis van een aantal korte vragen het eigen leerpad van elke kandidaat en kiest de relevante modules uit de bibliotheek (met op dit moment 52 modules)
- Zelfstudie via e-learning met voor iedere deelnemer een eigen leerpad: (zelfstudietijd 2-5 uur in korte sessies van gemiddeld 10 minuten).
- Zo worden alle benodigde basisprincipes aangeleerd en gaan de kandidaten begrijpen wat cybercriminaliteit is en wat ze ertegen moeten doen.
- Kennistest. Na het voltooien van een lesmodule kan de deelnemer zelf een kennistest starten en daarmee een deelname-certificaat behalen.
- Certificaat. Na afloop van de training kan de deelnemer een deelname certificaat uitdraaien waarmee bewustheid en bekwaamheid aangetoond kan worden.
- Het platform beschikt ook over een AI-Chatbot die 24/7 alle vragen inzake Cybercriminaliteit direct beantwoordt.
- Regelmatige updates van bestaande modules (en notificaties van updates)
- Reminders en oproepen voor opfrismomentjes
Wat ga je leren?
- Cyberdreigingen. Wat zijn het, hoe herken je ze, wat te doen als ze je ze ziet of er door getroffen wordt.
- Relevante preventiemaatregelen.
- Gedragsmaatregelen zoals klikgedrag, emoties en reflexen, betrokkenheid en integriteit medewerkers.
Voor wie?
De training is ideaal voor alle werknemers die praktische basiskennis nodig hebben om veilig en digitaal gezond te werken op het internet. Het is een echte awareness-training met veel praktijkvoorbeelden en uitdrukkelijk geen technische opleiding.
Wat levert het op?
✔ Bekendheid met de dreigingen en in staat om preventiemaatregelen te nemen
✔ Weten wat te doen bij verdachte zaken of cyberaanvallen.
✔ Bewustwording en veranderend gedrag met begrip voor beveiligingsmaatregelen zoals 2factor authenticatie en goed veilig wachtwoordenbeleid.
Indien gewenst genereert de tool ook een AVG-proof bedrijfscertificaat dat de status van het aantal getrainde/bekwame medewerkers weergeeft met het oog op de NIS2 wetgeving. (in overleg, meerwerk en bij grotere groepen relevant)